Desatero capsulového šatníku

Desatero capsulového šatníku

07.03.2024

Rozdílů mezi přeplněnou skříní a capsulovým šatníkem je rozhodně víc než deset. A navzdory mýtům, nejsou všechny jen racionální a praktické. Od funkčních benefitů až po pozitivní dopad na vaše sebevědomí, sepsali jsme pro vás deset nejdůležitějších výhod capsulového šatníku.

Na fotce: zavinovací šaty Celestina, trenchcoat Madelain

1. Peníze až na prvním místě

Princip capsulového šatníku je v jeho logickém skládání, kdy k sobě jednotlivé kousky perfektně ladí. Odpadá tak bezhlavé nakupování věcí, za které utratíte zbytečné peníze a pak se vám k ničemu nehodí. Více o ekonomické hodnotě capsulového šatníku se dozvíte v našem seriálu:

2. Netrávíte hodiny u skříně

Snadné kombinace vám ušetří spoustu času a nervů, osvojíte si oblíbené stylingy a nebude problém zkoušet nové. Funkční šatník znamená klidnější rána, méně stresu a delší snídani. A pokud ho chcete vytěžit na 100 %, nechte po letech zvonit budík o půl hodiny později. 

Na fotce: pruhovaná košile Mika, vlněné sako

3. Konec módním přešlapům

Pořiďte si základní osmičku a každé ráno sestavte outfit aspoň s jedním kouskem, který do ní patří. Postupně posbíráte víc odvahy, ale na začátku si se základními kousky vystačíte. S capsulovým šatníkem je prostě snadné vypadat dobře

ZÁKLADNÍ OSMIČKA

4. Získáte nestárnoucí šmrnc

Capsulový šatník není jen variabilní, ale taky nadčasový. Neutrální barvy a léty prověřené střihy vám zajistí, že nebudete muset každou sezónu něco dokupovat a stejně jako vaše oblečení, ani váš styl nevyjde z módy.

5. Neutopíte se v nepřehledných trendech

Do capsulového základu trendy nepatří. Když si k základu nějaký trend dopřejete, rozhodně si to nevyčítejte a místo toho si užijte, jak hravě ho mezi variabilní kusy zařadíte. Capsule totiž není nuda a nabízí velkou svobodu.

Na fotce: basic triko s kulatým výstřihem, kalhoty Blake, vlněné sako

6. Objevíte vlastní styl

Capsule je velmi osobní záležitost. Je to kombinace nadčasového oblečení a kousků, které vystihují vaši osobnost. Proto odráží vaši povahu, váš životní styl a obsahuje pouze oblečení, které doopravdy potřebujete a vynosíte.

OBJEVIT SVŮJ STYL

Na fotce: košile Tery, šaty Harper

7. Stanete se módním vzorem

Oblékejte se pro sebe a vše ostatní přijde samo. Potvrzujeme za sebe i za naše zákaznice, kterých se jejich okolí začalo ptát, jak je možné, že vypadají pořád tak dobře. Osobní capsule vám pomůže být přirozeně elegantní a držet si konzistentně vysoký standard.

8. Obléknete se na jakoukoliv příležitost

Univerzálnost. Kouzelné slovo, které pojem capsule wardrobe provází od jeho vzniku. Znamená, že se snadno obléknete v každé sezóně a na každou příležitost. Do kanceláře, na dovolenou, na vernisáž. A samozřejmě, i když máte potkat novou partnerku svého exmanžela.

Na fotce: vesta Emma, saténová sukně Erin, tvídové sako

9. Nekompromisní pohodlí

Capsulový šatník se přizpůsobuje vám, nikoliv vy jemu. Výstřih je tak akorát, trenchcoat doopravdy odolává větru, kalhoty mají pohodlnou gumu v pase, materiály jsou prodyšné... Žádné výstřelky, které vypadají dobře na figuríně, ale ve skutečnosti nefungují.

10. Potvrdíte si své sebevědomí

To nejlepší nakonec. V capsulovém šatníku jste to pravdu vy. Jedinečná, s osobním příběhem, s vlastním názorem. Funkční šatník je sice postaven na racionálních důvodech, ale jeho cílem je udělat vás spokojenější, sebejistější a usměvavější. Protože si to zasloužíte.

ODMĚŇTE SE