8 základních kusů capsulového šatníku

8 základních kusů capsulového šatníku

21.09.2023

Základů funkčního šatníku je jen pár. Všechno ostatní už je nice to have. V Sophistic řadíme mezi základy capsulového šatníku osm nestárnoucích kousků, které jsou neutrální a libovolně kombinovatelné mezi sebou. Přidejte k nim jakýkoliv další kus a uvidíte, že s ním vykouzlíte několik stylingů během pár minut. Capsule jako taková bude odrážet váš osobní styl, základní variabilní osmička vám ale pomůže udržet celý šatník pohromadě. Co mezi zmíněné základy patří?

Bílé basic triko

Kus našemu srdci nejdražší. Počítáno na užitečnost, nikoliv na peníze. Kulatý, véčkový výstřih nebo stoják, všechny možnosti zapadají do základní capsule úplně stejně. Podívejte se také na inspiraci, jak basic triko nosit jako Sophistic woman.

BASIC TRIKO

Pruhovaný top

Každá Pařížanka má v šatníku několik pruhovaných trik i svetrů. Za nás stačí jeden top, který je kvalitní, poloupnutý a nejlépe v kombinaci modrá-bílá. Osvěžíte s ním sukni i kalhoty a hodí se pod sako, lehkou bundu i trenchcoat. 

PRUHOVANÝ TOP MIRO

Černé kalhoty

Zkombinujete je libovolně se všemi svršky ze základní osmičky. S košilí a blejzrem jsou to seriózní kalhoty pro vaše business já, s bílým trikem vynikne jejich pohodlnost. Volte ideálně nabíraný střih bez zapínání s gumou v pase.

NABÍRANÉ ČERNÉ KALHOTY

Oversize blejzr

Elegantní, pohodlný, nadčasový. Díky oversize střihu se jednoduchý blejzr hodí k sukni, šatům i kalhotám. Délka by měla být pod zadek, rukávy noste vykasané. Černý blejzr také skvěle vyváží výraznější vzory a barvy.

OVERSIZE BLEJZR

Bílá košile

Košili s výrazným límcem a áčkovým oversize střihem řadíme sice do základní capsule, ale přitom z Vás udělá fashion ikonu. Ladí s kalhotami i sukněmi, rozepnutou ji pak využijete i jako lehkou vrstvu přes letní šaty. Milujeme ji s červenou rtěnkou.

BÍLÁ KOŠILE TERY

Univerzální šaty

Nemusí se jednat přímo o malé černé. Univerzální šaty se vyznačují pohodlným střihem, který není ani upnutý, ani příliš volný, neutrální barvou a jednoduchostí. Za nás jsou perfektním příkladem áčkové šaty Harper ve snadno kombinovatelném navy odstínu.

ÁČKOVÉ ŠATY HARPER

Trenchcoat

Stálice, která odolá větru i dešti. Mezi základy šatníku řadíme jeho varianty v černé a béžové. Správný trenchcoat je dlouhý ke kolenům, má střih do áčka, výrazný límec, pásek a žádné ozdobné detaily navíc.

TRENCHCOAT MADELAIN

Černá sukně

Pohodlná sukně ve vaší capsuli nesmí chybět. Měla by být natolik univerzální, abyste ji využila s lodičkami i teniskami. Ideální je midi délka, kterou si můžete dovolit vzít kamkoliv. Stejně jako zbylých sedm kousků, i černou sukni zkombinujete libovolně se všemi ostatními.

SATÉNOVÁ SUKNĚ ERIN

Začněte hned

Zalíbila se vám myšlenka capsulového šatníku a cítíte, že je na čase osvobodit se od přetékajících skříní a najít mezi nepřehlednými trendy znovu sama sebe? Začněte hned.

ZALOŽTE SI SVOJI CAPSULI