7 tipů, jak nosit trenchcoat

7 tipů, jak nosit trenchcoat

27.02.2024

Trenchcoat je jedním ze symbolů nadčasové a udržitelné módy. Desítky let vévodí přechodným obdobím jaro a podzim, je větruodolný, nosí ho muži i ženy. Hlavním důvodem, proč tento dlouhý plášť řadíme mezi fashion ikony, je ale jeho absolutní soulad funkce a elegance. Navíc ho vynosíte na mnoho způsobů, a proto patří do naší základní osmičky.

Trenchcoat Madelain – na celý den, na celý rok, na celý život

Dokonale ženská silueta, minimalistický design, čisté linie. Luxusní kousek na celý život vás dostane dokonalým zpracováním včetně detailů, jako je příjemná podšívka a zavazování na zápěstích, díky kterému se vítr nedostane do rukávů. Inspirujte se sedmi způsoby, jak trenchcoat Madelain obléct.

TRENCHCOAT MADELAIN

1. Áčková sukně a pruhovaný top

Trenchcoat, který se směrem ke kolenům rozšiřuje, je jako na míru střižený k áčkové sukni. Přidejte triko s nestárnoucími pruhy a bílé tenisky a máte ženský chic styling pro volný čas, který zvládne rychlý pohyb, oběd vestoje i všudypřítomné ruce vašich dětí.

Na fotce: šedý trenchcoat Madelain, pruhovaný top Miro, áčková sukně Joslyn

2. Elegantní kalhoty a pruhovaný top

Pokud se pohybujete v mantinelech smart casual a rádi posouváte styling pomocí detailů, zkuste oživit tmavý styling trikem s červenými pruhy a doplňte celek červenými botami do špičky. Tento outfit bude fungovat skvěle i s černým trenchcoatem, ale tmavě modrá mu dodá na síle. Až trenchcoat sundáte, mějte po ruce také oversize blejzr.

Na fotce: modrý trenchcoat Madelain, pruhovaný top Miro, černé kalhoty Blake

3. Společenské zavinovací šaty

Trenchcoat se hodí téměř k jakýmkoliv šatům, což je další z jeho nesporných výhod. Dejte si pozor pouze na délku šatů – neměly by pod trenchcoatem být vidět buď vůbec, nebo může vykukovat pár centimetrů. S temně červenými šaty zkombinujete kteroukoliv z barev trenchcoatu Madelain, ale my si zamilovali nevšední kombinaci s betonovou šedou.

Na fotce: šedý trenchcoat Madelain, zavinovací šaty Celestina

4. Áčkové sexy šaty

Jak jsme již zmínili, trenchcoat ladí s většinou dámských šatů. To je důvod, proč ho vidíte na tolika ženách, které přijíždí na večírek, do divadla a na další společenské události. Pokud chcete celý večer zářit v sexy outfitu, trenchcoat bývá ideálním přehozem na cestu, který vás zahřeje a přitom neshodí styling, který jste pečlivě vymýšleli několik hodin.

Na fotce: modrý trenchcoat Madelain, áčkové šaty Harper

5. Košile a elegantní kalhoty

Milujete ležérní eleganci? Využijte teplejších dní k tomu, že vynecháte sako a obléknete trenchcoat rovnou přes košili a pohodlné kalhoty. Ostrý bílý límec a bílé manžety pod ohrnutým rukávem trenchcoatu jsou detaily, které ukážou, že víte, co děláte. S kvalitními elegantními botami bychom se tenhle styling nebáli vzít do kanceláře, ale ani do společnosti.

Na fotce: modrý trenchcoat Madelain, košile Tery, kalhoty Blake

6. Bílá košile, mikina a volné kalhoty

Umění stylingu spočívá v mixování stylů. K elegantním kusům jako je bílá košile, tencelové kalhoty a klasický trenchcoat se samozřejmě hodí kvalitní svetr. Pokud ale místo něj přidáte minimalistickou mikinu v neutrální barvě, eleganci si udržíte, a ještě posunete svůj osobní styl o stupínek výš.

Na fotce: béžový trenchcoat Madelain, košile Tery, mikina Anine, kalhoty Nora

7. Blejzr, basic triko a volné kalhoty

I ve dnech, kdy nic nemusíte, je možné vypadat skvěle. Stačí si obléct basic kousky, u kterých je na prvním místě pohodlí, a přes ně přehodit trenchcoat. Držte se základních barev jako je bílá, černá, šedá a béžová, případně zvolte samotný trenchcoat ve výraznějším odstínu. Umírněnou barevností udržíte casual outfit konzistentní a elegantní.

Na fotce: béžový trenchcoat Madelain, oversize blejzr, basic triko, kalhoty Anita

TRENCHCOAT MADELAIN

Znáte příběh trenchcoatu?

Doslovný překlad trenchcoatu zní kabát do zákopů a poprvé se objevil už v Krymské válce v devatenáctém století. Mezi módní kousky ho dostala značka Burberry a v šedesátých letech minulého století už ho šily značky po celém světě v pánské i dámské variantě. Trenchcoat je také neoddělitelnou součástí filmové módy – hrál v takových hitech jako Casablanca, Růžový panter nebo Snídaně u Tiffanyho – a od té doby nezestárl ani o den.

DALŠÍ STYLINGOVÉ TIPY