4 pravidla podzimního vrstvení

4 pravidla podzimního vrstvení

23.10.2023

Víte, kdy se projeví síla funkčního capsulového šatníku naplno? Když si počasí žádá více vrstev oblečení. Zatímco skříň plná trendů se v tu chvíli ukáže jako sklad nekompatibilních solitérů, capsule nabídne stovky možností a s pokorou vám zachrání záda.

Na fotce: svetr Rosie, blejzr Elodie, trenchcoat Madelain, kalhoty Anita

Elementární vrstvení košile, svetr, kabát je s capsulovým šatníkem hračka, ale můžete s ním hrát mnohem vyšší hru. Sophistic kousky jsou např. navržené tak, aby nebyl problém obléct přes sebe koženkové sako a vlněnou vestu, nebo sako a kabát. Pro efektivní vrstevní je ale důležité dodržovat pár pravidel.

1. Kombinujte maximálně tři barvy

Pokud jste zkušená stylistka, jisté jich zvládnete víc. Jestli si ale ráda necháte poradit a cítíte se jako laik, jděte nejdřív na jistotu. Tři barvy jsou tak akorát a pokud se vám to zdá málo, jedna z nich může být vzor. Nejjednodušší bude zvolit dvě neutrální (černá, bílá, šedá, béžová) a třetí k nim zapadne jako puzzle.

Na fotce: mikina Anine, trenchcoat Madelain, limitovaná edice sukně Joslyn

2. Mixujte materiály

Lehkost, struktura i tuhost materiálu hrají velkou roli v tom, jak bude výsledek vypadat. Mít tři kousky z kůže nebo ze splývavé látky, to už si žádá trochu cviku. Pokud chcete jít na jistotu, zvolte každý materiál jiný. K denimovým kalhotám vezměte viskózové triko, svetr a sako nebo trenchcoat. K denimové bundě naopak oblečte kalhoty či sukni z jiné látky.

Na fotce: limitovaná edice košile Mika, svetr Rosie, kalhoty Anita

3. Přiznávejte vrstvy

Kouzlo vrstvení je v tom, že jsou pečlivě vybrané vrstvy hezky vidět. Límec od košile nastavte tak, aby trochu vykukoval (cípy límečku od košile nikdy nevyndaváme, pouze zvedneme jeho vršek). Rukávy trenchcoatu ohrňte a ukažte pár centrimetrů spodní vrsty. Sako s kabátem srovnejte tak, aby bylo vidět obojí.

Na fotce: žebrové triko s dlouhým rukávem, sako Lara, sukně Joslyn, trenchcoat Madelain

A délka sukně? Zkombinujte sukni a kabát tak, aby sukně nebyla vidět vůbec, nebo aby končila o pár centrimetrů níž než kabát. Rozdíl by neměl být větší než 10 cm. Pokud je vidět obojí, vyberte k outfitu boty nízké, nebo naopak tak vysoké, aby končily až pod sukní. 

4. Jeden kus vládne všem

Základem elegantního looku je střídmost, nikoliv nuda. Nebojte se výrazných kousků, ať už z hlediska materiálu, barvy či vzoru, ale vyberte si jeden a ten doplňujte. Móda je totiž jako vaření – s výraznými chutěmi se to musí umět. Nezapomeňte, že do výsledného dojmu patří taky líčení, doplňky a parfém a vše by mělo dohromady ladit, nikoliv se přetahovat o pozornost.

Na fotce: rolák, kalhoty Evelyn, puffy vesta

Aby se vám vrstvilo jedna radost, zkontrolujte, zda máte doma základní osmičkuosm esenciálních kusů capsulového šatníku, které se dají libovolně kombinovat mezi sebou a ke kterým můžete snadno přidávat další a další kousky.

NAKOUPIT ZÁKLADY CAPSULOVÉHO ŠATNÍKU