5 tipů, jak nosit basic triko

5 tipů, jak nosit basic triko

28.06.2023

Kvalitní basic tričko je základem funkčního šatníku, ať jste právnička, zdravotní sestra nebo fitness trenérka. Obléknete ho na nedělní odpoledne, do kanceláře na schůzku i na večerní událost – stačí vědět, jaký použít styling. Aby vám sloužilo jak nejlépe umí, doporučujeme najít si padnoucí střih a pořídit si basic trika v několika základních barvách.

Proč tolik povyku okolo obyčejného trika? Je to ten kus, do kterého se vždycky oblečete rádi – za to může pohodlný střih a materiál. Zachrání vás pokaždé, když vám dojde fantazie, protože se hodí téměř ke všemu. Nikdy nevyjde z módy – je tak obyčejné, že prostě nemůže být „out“. Když sáhnete po tom správném, vydrží vám déle než všechny trendy dohromady.

Jak vybrat to správné

Basic triko má splňovat dvě věci: musí být příjemné na nošení a nesmí rušit svým designem zbytek outfitu. Prostě basic – žádné experimenty a pohoda. Vyberte si tedy velikost, která vám padne, a zatahování břicha nechte jiným kouskům z vašeho šatníku.

Hledejte přírodní materiál jako bavlna nebo viskóza.

Střih by neměl být úplně upnutý ani oversized, spíš polovolný. Basic trikem máme na mysli tričko s krátkým rukávem, nejlépe také trochu volnějším.

Délka basic trika sahá k bokům. Crop top ani triko do půlky stehen není basic triko.

U výstřihu už si můžete užít trochu rozmanitější výběr. Basic trika Sophistic mají výstřih se stojákem, protože působí elegantněji než klasický kulatý, případně výstřih do véčka, který mají v oblibě hlavně ženy s velkými prsy.

Mezi univerzální barvy patří bílá, černá, béžová a odstíny šedé.

King of casual

Ten nejjednodušší casual styling na světě je bílé tričko, modré džíny. Když nemáme nejbystřejší ráno, nechce se nám nic vymýšlet nebo prostě spěcháme, tenhle outfit je jistota, která funguje každý den, v každé zemi, na každém člověku. Podle nálady a příležitosti styling doplníte sakem, mikinou, svetrem, trenčkotem… v podstatě jakoukoliv vrstvou, která vás napadne.

Perfect match s ikonickým křivákem

Jedna z casual variant je pak obzvlášť chic. Ikonický kožený křivák v dámské verzi s délkou do pasu tvoří s basic trikem perfect match. V Sophistic podání se nejedná o rockový kousek se zipy a cvoky, ale o minimalistické sako Lara z té nejjemnější recyklované koženky.

Ležérní elegance na schůzky

Pokud vám to pracovní prostředí dovolí, můžete jednoduché triko vzít místo košile k dámskému obleku. V kombinaci s oversize sakem a kalhotami Anita vypadá basic triko se stojákem naprosto dokonale. Vážnost kostýmu lehce shodí a dodá mu na (sexy) ležérnosti.

Vytvořte z něj černé šaty nebo overal

Černé tričko umí oproti ostatním barvám lehké mimikry a s kalhotami či sukní ve stejné barvě jej přetvoříte v šaty nebo v sofistikovaný overal. Přepadlé rukávy a dostatečná gramáž našeho trika se stojákem navíc drží krásný tvar v ramenou, který pomáhá optickému zúžení pasu.

Na uzel

Volnější střih je nejen pohodlný, ale také variabilní. Jednou ho zakasáte do pasu, jindy necháte podél boků a když budete mít chuť na mladistvý letní styling, uvažte na břiše uzel. Funguje s kalhoty a sukní do pasu, ale také přes slim šaty, které společně s uvázaným trikem parádně zdůrazní ženskou siluetu.

Doplnit zásobu Basic trik