5 nestárnoucích dámských outfitů do kanceláře

5 nestárnoucích dámských outfitů do kanceláře

29.06.2023

Pracovní prostředí si žádá disciplínu a volba toho, co máme na sobě, není výjimkou. Pokud ale vaše zaměstnání povoluje slevit z formálního business stylu na business casual nebo dokonce smart casual, můžete být každý den někým úplně jiným a přitom hrát podle pravidel. Než se pustíme do tipů na konkrétní outfity do kanceláře, jednoduše si definujeme, co dvě varianty „casual“ stylu znamenají.

Business casual a smart casual

Obojí zahrnuje příjemné oblečení, ve kterém se cítíte pohodlně, ale business casual je o něco formálnější. Jedná se o dámské kostýmy nebo šaty a sukně s délkou minimálně ke kolenům. Mezi business casual svršky patří košile, lehké svetry, formální vesty a saka. Barvy jsou libovolné, ale měli byste se vyvarovat divokých vzorů a do business casual rozhodně nepatří vyzývavé výstřihy ani extravagantní doplňky.

Smart casual je kreativnější forma oblékání, která už není považována za formální dress code, ale přesto zůstává elegantní. Patří sem blejzry, šaty, oversize obleky i overaly. Zjednodušeně se často uvádí, že smart casual je kombinace formálního a neformálního kousku oblečení: oblek s trikem, basic šaty se sakem, pouzdrová sukně s křivákem… A právě tento styl je capsulovému šatníku Sophistic nejbližší – je kreativní, nositelný a samozřejmě nadčasový.

Volné kalhoty s košilí a vestou místo saka

Hledáte-li originalitu uprostřed business casual prostředí, vyměňte sako za bavlněnou vestu. S ostrým límcem a stylovými kalhotami vypadá elegantně a outfit neztrácí na formálnosti, i když zkombinujete tři barvy. K dokonalému business casual outfitu chybí jen uzavřené lodičky.

Na fotce: bílá košile Tery, béžová vesta Emma a černé kalhoty Nora

Nadčasové šaty s oversize sakem

Kombinace dámského a pánského šatníku je výsadou žen, které se nebojí kreativity a mají vlastní styl. Mezi ideální business šaty patří jednoduchý áčkový nebo pouzdrový střih a základem smart kancelářského šatníku je oversize sako nebo blejzr.

Na fotce: černé slim šaty Kate a modré sako Anita

Na fotce: černé basic šaty se stojákem a béžové sako Anita

VŠECHNA SAKA SOPHISTIC

Styling tón v tónu

Chcete-li smart casual posunout o stupínek výš na úroveň méně známého stylu casual chic, zvolte kousky tón v tónu. Pokud máte k podobnému experimentu respekt, začněte úplně jednoduchými šaty a sakem v neutrální barvě jako je béžová, smetanová nebo šedá. Jednoduché, geniální, chic.

Na fotce: áčkové šaty Harper a blejzr Elodie

Sofistikovaný rolák

Ať je bavlněný nebo kašmírový, rolák z vás vždycky udělá dámu. Ozvláštníte s ním dámský kostým, ale skvěle vypadá i se sukní jakéhokoliv střihu, případně v nejjednodušší kombinaci ze všech – černý rolák s černými elegantními kalhotami.

Na fotce: černý rolák a černé kalhoty Nora

Dámský oblek s oversize sakem

Oversize sako a padnoucí kalhoty s bílou košilí jsou dnes už klasikou dámského office šatníku. Náš oblíbený twist je ale spojení obleku s bílým basic trikem. Celý styling je rázem méně formální a zároveň otevírá prostor pro originální šperk v dekoltu.

Na fotce: bílé basic triko se stojákem, sako Anita a kalhoty Anita

Na fotce: červený rolák, sako Anita a kalhoty Anita

Dostali jste chuť pořídit si nový nadčasový kus do kanceláře, který zároveň vynosíte do společnosti? Objevte naši Classic line plnou smart casual kousků do capsulového šatníku.

Prohlédnout office kousky